FC VLTAVÍN - 1. FC ZKT 6-1

05.05.2016 12:29

Dobré odpoledne, drahé fanynky, drazí fanoušci!

Z posledního zápasu reportujeme dnes jen telegraficky, z důvodu historických a snad i těch, že zápasů v první lize přeci jen nebude tolik... :) Sešli jsme se v devíti lidech, na utkání nedorazil Čimi a Radek O., jeden z důvodu nachlazení, druhý kvůli pracovnímu vytížení.

Sestava tedy:

Kerby - Kubi, Jelen, Matěj, Kulda - Ráda, Jarin, Ričrd, Klímič.

Připravovali jsme se na kolotoč, ale to, co s námi kluci z Vltavínu předváděli, to nebyl jen tak obyčejný řetízkáč, to byla ta nejmodernější holandská atrakce, která byla tou dobou v revíru Kočkových na Výstavišti k dispozici široké veřejnosti. Přesto jsme poměrně dlouho drželi bezbrankový stav a poprvé kapitulovali ve chvíli, kdy jsme si (naprosto neopodstatněně) začali myslet na solidní výsledek a ti nejotrlejší z nás možná i na bod. :) Kerby v bráně si o poločase stěžoval na mžitky před očima, poté, co ani slovy nestačil dirigovat svou obranu, protože soupeř byl zkrátka příliš rychlý, svižný, dynamický, zkrátka skvělý. Druhou branku jsme obdrželi snad třicet vteřin před poločasem, i tak (nebo spíš právě proto) ale nebyl pražádný důvod ke skepsi. Poločas tedy 2-0 pro Vltavín, my se konečně mohli na chvilku zastavit a odpočinout.

Kluci hrále obětavě, snažili se soupeřovy výpady zastavovat všemi způsoby a nutno říct, že až na výjimky se jim to celkem dařilo. Když však Vltavín zařadil trojku, dostali jsme během tří minut tři rychlé góly a museli si dát krátkou poradu, aby příděl nepokračoval. V tu chvíli jsem se obával toho, že přijde odevzdanost, ten pocit, kdy víte, že už "to nemá cenu". Naštěstí nic podobného nepřišlo. Dokonce jsme se i my dokázali protlačit do šancí. Jejich největším paličem byl tentokrát Vanard, který zkoušel prostřelit soupeřova brankáře snad pětkrát, ale ani jednou se mu nezadařilo. Doufejme tedy, že si zářezy schovává na další kola, kdy bude jejich přínos důležitější. Nejhezčím okamžikem při Richardově sólu z poloviny hřiště byl moment, kdy ho bránící hráč nejenže doběhl, ale dokázal dvakrát z každé strany oběhnout a v plážovém tempu míč sebrat! :) Jedinou naší branku zápasu  tak vstřelil Jarin, po výborně rozehraném Klímičově autu. V tu chvíli vykřikl Ríša větu typu "přání otcem myšlenky", tedy: "pískej koneeeeec!". Zůstala však nevyslyšena, soupeřovy útočné vlny jsme museli zastavovat ještě chvíli. Dostali jsme ještě jeden gól a pak už konec opravdu přišel.  Oproti minulým sezonám musím zdůraznit několik "maličkostí". Nedostali jsme v tak těžkém zápase ani jednu žlutou kartu. Ano, možná to lze přičíst faktu, že Kerby byl v brance a rozhodčí poměrně tolerantní, avšak v zápase opravdu nebyly zákeřné situace, kdy bychom unikajícího mladíka jednoduše sestřelili. Dalším faktorem byla hra do konce zápasu. Pokud zabrouzdám v paměti směrem k zápasům ve dvojce proti Panťákům, tam jsme podobnou morální odolnost nepředvedli a dostali 12...

Hodnocení:

Nemůžu si pomoci, ale zápas hodnotím pozitivně. Nechyběla bojovnost, obětavost, nasazení i přesto, že soupeř byl na první pohled jasně lepší a o třech bodech tak nebylo pochyb. O to možná lépe. Již ve čtvrtek nás prověří staří známí z FC Garda. František (ne ten děvkař :) už nehraje a z původního osazení už tak zůstal pouze Karel, i tak to ale bude pro některé z nás (alespoň na chvíli) trocha nostalgie :)

Přijďte nás tedy povzbudit v boji o další body do tabulky ve čtvrtek, 5/5/2016 v 17:30 na známé hřiště u Přípotoční!

Statistiky:

Jarin    1x

Klímič    0+1