FC Rasta - 1. FC ZLOMKOTNÍK 1-3

10.11.2016 16:05

Dobrý podvečer!

Zvláštní, hned na úvod se musím trochu pozastavit nad tím, že ať v tuto roční dobu napíšu "dobrý podvečer" v kteroukoliv denní hodinu, nebudu se plést. :) No nic, pojďme k věci a příjemnějším zprávám. Přesně po jedenácti týdnech mám konečně možnost zase napsat zápis... Naši věrní fanoušci (dobře, nikdo takový není, ale neberte nám tu představu) jistě tuší, co to znamená. ANO! Slavíme čtvrté vítězství v první lize. Začalo playout, ve kterém, díky našim podzimním "úspěchům" nejde vůbec o nic. Sestupující jsou, díkybohu, dávno jasní. Jsme to my a Chemie.

Ovšem to neznamená vůbec nic pro Zlomkotník! Jeho motivace v tomto období se uchýlila k jedinému cíli - přerušit zmrzlou rampouchovou sérii, která trvala nepříjemně dlouho... K tomu, aby se dílo podařilo, jsme přizvali do našich řad na zkoušku nového bombarďáka - Vávrise.

Sestava:

Kerby - Kubi, Kulda, Radek O., Radek M. - Jelen, Ričrd, Vávris, Klímič

Zápas začal poměrně klidně a dlouho se v nepříjemné zimě hrálo bez branek. Ne bez šancí, ale už jsme si tak nějak zvykli, že v této soutěži prostě neproměnujeme. Snad trojšanci měl dokonce i Kerby z brány, ale ani on soupeřovo golmana nepropálil. Musím říct, že si dlouho nepamatuji první poločas, ve kterém by měl náš brankář snad jen čtyři, pět zákroků. Hrálo se převážně na půli Rasty, ale bohužel všechny naše šance zůstaly nevyužity. Na to se po cirka dvaceti minutách nemohl koukat Vávris. Udělal to, co nikdo z nás neumí (rozuměj zasprintoval), u rohového praporku stačil ještě míč prudce nastřelit směrem na bránu a tam už nebylo žádným problémem trefit míč (byť za cenu dvou zlomených žeber a propadlého hrudníku) pro Kulíka. Snahu o oslavu gólu tentokrát ani nepředstíral a v klidu šel za postranní čáru zvracet. :) Vedli jsme tedy 1-0. Náš nadějný náskok však vydržel pouze po dobu následujícího střídání, protože to se na hřiště vrátil opět Kulda a v mžiku se rozhodl, že jeho záznam v análech ještě není kompletní... Kerby dokázal střelu soupeřova útočníka jen vyrazit na místo, kde zevlovala Kuldova pravačka a tou on vládne. Nekompromisně rozvlnil síť vlastní branky a gól neoslavil jen díky tomu, že mu Kerby důrazně "vysvětlil" co se na hřišti přihodilo. Tolik tedy poločas, Stav 1-1 sice nebyl spravedlivý, ale po dlouhé době nám zaručoval, že se ještě ve druhé půli může o něco hrát.

Ve druhé půli začal mnohem lépe soupeř. Jeho šancí přibývalo, stejně jako okének v naší obraně a spoustu situací jsme tak tak vyřešili na poslední chvíli. Dalo by se říct, že druhý poločas byl pravým opakem toho prvního. Teplota se blížila nule a všichni jsme se už viděli v teple Kozlovny u žeber. Ne tak Jelen s Vávrisem, který byl ve svém úvodním vystoupení v ZKT opravdu hnacím motorem. Po další z jeho pěkných akcí se ze šesti sedmi metrů napřáhl Jelda a nechytatelnou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Stejně jako ostatní, i on zapomněl, že se góly slaví a tak jsme v podstatě okamžitě pokračovali dál. Do konce chybělo pár minut a začínali jsme doufat. Soupeř měl ještě pár ošemetných situací, které však v pohodě zlikvidoval Kerby a v posledním náporu Rasty dal vyniknout Jeldovi, který, na půli převzal míč, udělal kliku golmanovi a naprosto suverénně si předkopl balon o šest metrů dál, než by měl. :) Většina z nás v tu chvíli pouze hypnotizovala míč, který mířil k brance, aby skončil alespoň na tyči, kam z daleka supěl dobíhající Jelen. To se nakonec podařilo, Jelda si o tyč narazil a pak už následovala bezbřehá radost a řev všech zúčastněných, včetně jediného fanouška, který vážil dlouhou cestu vlakem z Benešova - Klímič JR., kterému tímto za jeho fandění děkujeme! Po 11ti zápasech, nechce se mi počítat, kolika měsících, jsme konečně ochutnali sladkou a opojnou chuť vítězství a já doufám, že ve stejných výkonech budeme pokračovat i ve zbývajících dvou zápasech, které nás ještě v První lize Žyla cupu čekají.

Další zápas hrajeme 10/11/2016 od 18:25 s Gumídky! Přijďte fandit!!!

Statistiky:

Jelen     2+0

Vávris    0+2

Kulda    1x