DATIS - 1. FC Zlomkotník 3-6

08.09.2017 11:47

Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům nejkrásnější hry i týmu! :)

Léto je pomalu ale jistě za námi a to znamená jediné. Opět je ten správný čas ukázat, co jsme o prázdninách dělali. Jasný důkaz o své formě podal v úterý ráno Klímič, který se po odpovědi na otázku "kdy začínáme" zhruba na 15 minut odmlčel a já zdáli slyšel jenom bouřlivý záchvat smíchu... Honza se celé prázdniny nezvedl z lehátka, přesto, jak se za malou chvíli dozvíte, byl v zápase ústřední postavou týmu.

Na první "mistrák" podzimu jsme se sešli v devíti lidech, což je naprostý luxus. Chyběli pouze Pavóza (soustředí se na Korčule), Kulík (nabírá svalovou hmotu ve Španělsku) a Richard (omylem si z hladu sežral žebra).

Sestava:

Kerby - Radek O., Kubi, Radek M., Jelen - Jarin, Klímič, Vávris a Radeček!

Ano, pro Ty z vás, kteří čtou pravidelně naše nepravidelné zpravodajství, je v sestavě jedno velmi překvapivé jméno. Ano, tento cizinec nás poctil svou návštěvou po půl roce. Oproti loňskému roku je však jeho přístup ukázkový a pokutu doplatil bez mrknutí oka. Zápas tedy začal. První převahu jsme zjistili již na střídačce, protože Datisu chybělo několik hráčů, včetně kanonýra Kuby. My jsme začali tak, jak jsme na jaře končili - v laufu... Během prvních pár minut jsme měli několik šancí, i Kerby z brány vyprášil několikrát golmanovy rukavice. Procedit míč do sítě nám ale prozatím nebylo souzeno a protože i Datis měl pár nebezpečných náznaků či šancí, nemohli jsme obranu úplně otevřít. Pak se však míče chopil Kerby, vyvezl míč, který na půli předal Radkovi a na jeho ránu už golman nedosáhl! Vedli jsme 1-0, ale klid na kopačky nám to rozhodně nepřineslo. Za chviličku jsme nezachytili brejk a soupeř chytrou střelou podél nohy vyrovnal. Za malou chvíli mělo být ještě hůř. Kerby nejdřív ukopl delší míč, ale pouze opět k hráčům Datisu, kteří již neměli problém zasunout do branky. Je asi dobře, že tahle chvilka přišla, protože po zbytek zápasu jsme byli v obraně mnohem koncentrovanější. K tomu se začalo se dařit i vepředu - Radek O. zatáhl po pravé straně, střílenou přihrávkou našel Klímiče a ten dal svůj první gól. Vůbec musím podotknout, že Klímič i přes sebepodceňování před zápasem, podal směrem do útoku solidní výkon, kdy soupeři motal hlavu krásnými kličkami. Za ty byl velmi často odměněn nekompromisní kosou... Jedna taková byla dokonce odměněna žlutou kartou a my jsme měli radost, že jsme po dlouhé době narazili na tým, který hraje výrazně silověji a hruběji, než my. :) V přesilovce se po Kerbově přihrávce znovu trefil Radek O., když konečně přestal vozit balon až do kuchyně a začal střílet. Znovu jsme nabyli vedení, které jsme do poločasu ubránili a do druhé části hry jsme tak nastupovali s minimálním vedením, ale vědomím, že prázdninami rozdělená šňůra by mohla vydržet. Herně to nebyla hrůza, jen se míň mazlit s míčem a dát ho rychleji od nohy. To byl recept na druhou půli.

 

Druhý poločas jsme začali skvěle. Kerby, už klasicky hrající na pozici stopera našel na kříži Jarina, který střílenou příhru uklidil do sítě a připsal si první podzimní bod. Za dalších pár chvil jsme dali pátou branku, upřímně, netuším, jak padla, ale její autor Vám ji jistě barvitě popíše... Snažil jsem se získat maximum informací od fandícího Vanarda, ale ten si pouze hladil místa, kterými dřív prorůstala jeho mohutná žebra a tvrdil, že si nic nepamatuje. A tak vězte, že autorem gólu byl Klímič, asistentem Kerba. po gólu na 5-2 se znovu ozval Datis, ale myslím, že nejen já, ale všichni jsme už věděli, že to je jeho labutí píseň a gól na 3-5 byl pouze kosmetickou úpravou skóre. Obzvlášť, když se chvíli na to zopakovala spolupráce Kerbyho s Klímičem... Jenda ocenil Kerbovu přihrávku slovy "Ty seš fakt debil" protože zrovna v tu chvíli mu došlo, že jeho třetí zářez bude stát něco málo do kasičky... Pak jsme ještě, jak je naším dobrým zvykem spoustu šancí spálili, ale mrzet nás to nemuselo. Góly si, doufejme, schováváme do důležitějších a, při vší úctě k soupeři, těžších zápasů, které jistě přijdou. Další věc, kterou bychom měli na následující týmové poradě zvážit je fakt, že ze dvojky se rozhodně mnoha týmům, do jedničky chtít nebude... Jistě, nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali (a Panťáci nás o tom za 14 dní jistě přesvědčí), na druhou stranu, prohrávat záměrně nás zatím nikdo nenaučil, že bychom si vydělali na pivo prodejem zápasů, to u naší čestné družiny taktéž neočekávám, a tak nezbývá, než vymyslet strategii, jak dvojku rozhodně vyhrát a přitom nepostoupit! :) Ne, před námi je ještě spousta zápasů, na které se těšíme a podobné záležitosti opravdu řešit nebudeme, dokud nebudou aktuální.

Závěr:

Vítězství, které mohlo být jednoznačnější, ale na první zápas (a u některých i pohyb) po dvou až třech měsících to bylo solidní. Na hřišti byl celkem klid, nám poklidné tempo stačilo na pohodovou výhru a další tři body.

Příští týden hrajeme již v 16:45, rezervace v Kozlovně je připravena a tak vyzívám fanoušky, kteří budou mít volno: Přijďte fandit!!!

Středa 13/9/2017 16:45 hrajeme opět chirurgické derby: FC Výron - 1. FC Zlomkotník!

Statistika:

Kerby    0+5

Klímič    3+0

Radek    2+1

Jarin      1+0