Blitzkrieg - 1. FC Zlomkotník 2-7

18.05.2017 08:32

Krásné a dobré ráno všem příznivcům Zlomkotníku!

Po zápisovém výpadku z minulého týdne jsme tu opět s dávkou čerstvých informací z tábora ZKT. K minulému týdnu jen telegraficky, obrovským haluzem jsme "zaslouženě" porazili Twin Reality 4-2 po jednoznačném průběhu - našem vlastním gólu, hře pouze a výhradně na naší polovině a cca 36425 střelám Twinů. :)  I tak jsme slavili tři body a jak už se říká - historie se neptá...

Včera v krásném odpoledni jsme přivítali dalšího těžkého soupeře, se kterým jsme se za léta strávené ve dvojce taktéž mockrát pohádali: Blitzkrieg. Soupeř nás překvapil ještě před zápasem, kdy jsme pokecali se sympatickým golmanem, to u tohoto týmu nebývalo zvykem. Zápas začal a v podstatě s úvodním hvizdem začalo dohadování kapitána s číslem 11 s rozhodčím. Zrovna já mám pro podobné výlevy slabost a pochopení, ale tady opravdu nic podobného nebylo na místě a vlastně, pro nás jen dobře. Blitzkrieg se sešel pouze v šesti lidech, na druhou stranu, všechno cca o deset let mladší a nabušení koně. ZKT opět překvapil zodpovědností a tak se u postranní čáry mačkalo pět (!!!) náhradníků. Fyzická převaha by tak teoreticky měla být na naší straně. V našich řadách jsme po půl roce opět rádi přivítali Vávrise, jen Ríšovi se při vzpomínce na poslední setkání neudělalo dobře a odskočil si cvičně odplivnout... :)

Sestava:

Kerby - Kubi, Matěj, Kulda, Radek O. - Jelen, Ričrd, Jarin, Klímič, Vávris.

Zápas začal a bylo jasné, že aktivní budeme muset být my, což zrovna není způsob, který bychom dvakrát vyznávali. Klukům se ale chtělo hrát, nabízeli se a tak v kombinaci s Kerbovou rozehrávkou jsme brzy získali územní převahu a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Ano, první šanci zápasu měl Blitzkrieg, ale Kerba měl tyče dobře postavené a tak se nebezpečná střela neujala. Soupeřův pech polil živou vodou Zlomkotník. Nejprve se však Kerba zastřeloval. Jeho jedovka vystrašila maximálně tak školníka v šestém patře gymnázia, utažené ráně se tak chtě nechtě musel smát i fandící Honzík. :) Jak známo, podobné události však nemají na Kerbovu psychiku žádný vliv a tak to brzy zkusil znovu, tentokrát už se mu povedlo trefit kánoi zaparkovanou před brankou (rozuměj Ríšovu pravačku), který lehkým trkem do protipohybu poprvé skóroval. Chvíli na to se situace opakovala, další Kerbova polostřela polopřihrávka, kterou jemně tečoval Kulda a všudybyl Jarin neměl problém uklidit - 0:2. Za dalších pár chvil jsme dali na 0-3, tentokrát se do kombinace nepochopitelně zapojil Jelen (věřte, psát o Jelenovi v souvislosti s kombinací je velmi zvláštní a jsem si téměř jist, že to tuhle sezonu již neudělám :) a po ose Kerba - Jelda - Jarin si posledně jmenovaný připsal houslemi druhý zářez na pažbě. Pak jsme otěže zápasu na pár okamžiků přepustili Blitzkriegu, ale naštěstí brzy přišel vysvobozující hvizd a před druhou půlí jsme si mohli odpočinout plní sebevědomí.

Druhý poločas jsme začali jako zkušení mazáci. Dlouhá rozehrávka na vlastní půli, lákání soupeře ven ze zatažené obrany a jakmile se povedlo, smrtící úder :) Po jedné takové situaci přišla asi nejhezčí kombinace zápasu, kdy si Kulda vyměnil snad 5-7x balon s Kerbou, utekl po lajně, kde posunul Vávrisovi, ten Kuldovi vrátil před prázdnou bránu a Martinovi stačilo nastavit placku a zvednout ruce - 0:4. Pak přišly okamžiky našeho flegmatického kapitána, který nevydržel neustálé remcání, strkání a okopávání soupeře, rozhodčího po vystřídání poslal do řitě a zaslouženě dostal žlutou. Což většina týmu nepochopila, jediný, komu vydržel úsměv od ucha k uchu byl Prasátkard, a Vy jistě víte proč. Matějův předzápasový přeplatek se dílem okamžiku změnil v brutální nedoplatek. :) Oslabení kluci odehráli skvěle, v pohybu, pokud si dobře vybavuji, soupeř měl maximálně jednu, dvě přímé střely na bránu. Chvíli po skončení oslabení se Kulda mohl z bodového příspěvku radovat znovu, protože po rozehrání rohu přistál míč na pravačce Kerbovi, ten nic nevymýšlel a střílenou přihrávkou jasně netrefil Ríšovo bříško a tak je logické, že míč skončil v síti. Za stavu 0-5 konečně přišla řada i na Blitzkrieg, kdy po chybně odpískaném Kerbově skluzu natřikrát dorazil do sítě. Stav 1-5 však nevydržel dlouho, na hřišti se objevil Klímič, vybojoval si na půlce balon a protože vedro bylo úmorné, nechtělo se mu nikam běhat. Do balonu prostě šlehl pravačkou, a místo oslavy po osmi sekundách pobytu na hřišti suše pravil "střídám". Na 1-7 jsme zvýšili opět po rohu, kdy namlsaný Kerby vystřelil a Jarin, po Richardovsku opřený o levou tyč, jednoduše zkompletoval hattrick. Nevím jistě, jestli pokladník tento hattrick zaznamenal a proto bych chtěl připomenout ještě jednou: Jarda dal hattrick! :) Na 2-7 už pak jen kosmeticky upravil zdecimovaný soupeř střelou z brankové čáry, kterou si Kerby srazil do brány.

Hodnocení:

Já to nechci zakřiknout, napíšu tedy, že podobné zápasy jsme před dvěma lety dokázali suverénně prohrávat... Jako velmi pravděpodobně nikdo z nás nemá lusknutím prstu lepší fyzičku (krom Jardy) nikdo z nás se přes noc nestal vytříbeným jemným driblérem (krom Klímiče :) ale zkušenost z první ligy je, myslím si, k nezaplacení. Hrajeme trpělivě, hrajeme, na co máme. Otázka je, jak to bude vypadat, až budeme v zápase o gól o dva prohrávat. V hodnocení musím tentokrát vyzdvihnout jedince, který včera zahrál vysoký nadstandard. Kubina hrál výborně. Nejen že byl neprostupný jak zeď, ale jeho příspěvek dopředu, rozehrávka, to byl rozhodně zajímavý příslib do budoucna.

Celkově povedený zápas a jen doufejme, že forma vydrží do příště, kdy hrajeme s druhými a dosud neporaženými ZOOMEN.

Statistiky:

Kerby 1+3
Jarin 3+0
Kulda 1+1
Ričrd 1+0
Klímič 1+0
Jelen 0+1
Vávris 0+1

 

Děkujeme fanouškům Lucii s Honzíkem, které zápas natolik strhnul, že odjeli ještě před poločasem domů :) a doufáme, že na další utkání si najde cestu početnější zástup! Hrajeme ve středu, 24/5 v 19:24 o druhé místo tabulky se ZOOMEN.