Aliatel Connectors - 1. FC ZKT 6-2

13.05.2016 16:23

Dobré páteční odpoledne!

Včerejší uplakané odpoledne, jako by bylo předzvěstí toho, co nás čekalo večer. V anglickém počasí jsme se střetli s nám doposud neznámými Aliatel Connectors. Soupeř byl v tabulce sice za námi, nicméně dobře víme, že tohle je pro nás spíš nevýhoda, než cokoliv jiného. Přes omluvenky, kterých se přes den sešlo několik, jsme nakonec dali dohromady dvě čtveřice. Sestava vypadala takto:

Kerby - Kulda, Jelen, Radek O., Matěj - Jarin, Čimi, Radeček, Ričrd

Přítomen na utkání byl i Kubina, ten byl ale po zásahu všechpravidelznalého Jelena donucen sledovat celý zápas pouze z lavičky jako trest za červenou kartu z minulého týdne.  Kerby st. tak měl konečně s kým náš výkon hodnotit a tímto mu, jakožto opět jedinému fanouškovi, děkujeme za návštěvu, povzbuzování a přízeň! Na utkání vlastně nakonec chyběl jen Klímič, jenž sice byl omluven, nicméně pokutu za nedodržení životosprávy za víkendovou divočinu pod vlivem omamných látek a následnou distorzi kotníku mu nikdo neodpáře. Začátek v mírném dešti přinesl vyrovnanou hru se šancemi na obou stranách, které ale oba golmani s přehledem pochytali. Zhruba deset minut se tak hrálo bez branek, než se rozhodl Jelda vymyslet svůj další originál a vyslal oblouček, který hlavičkující obránce soupeře suverénně prodloužil za bezmocného a překvapeného golmana soupeře: 0-1. Za pár chvil se vymyslel krásnou akci Radek, který v jejím závěru perfektně našel Jardu, který se nepletl a skóroval: 0-2. V tu chvíli přišly první náznaky toho, že to s námi nedopadne dobře. Začali jsme soupeře tlačit, chtěli hrát dopředu, dávat góly a trochu začali zapomínat na zadní vrátka. Nemáme fotbalově moc, co nabídnout, jednou z mála deviz, které máme, jsou zkušenosti a tak je s podivem, že jsme si takovou situaci nepohlídali a nehráli dál svoji hru, První gól soupeře na sebe nenechal dlouho čekat. Snad dva metry za půlkou se obránce napřáhl zrovna v okamžiku, kdy Kerbymu vběhl do výhledu Čimi s útočníkem a Kerba tak zahlédl míč až v bráně: 1-2. Chyběly dvě tři minuty do konce poločasu, což jsme bohužel nevěděli a hlavně Kerbymu se tato nevědomost a z části i bohorovnost hrubě nevyplatila. Při podpoře útoku mizerně rozehrál přímo na nohu soupeře, který od poloviny hřiště vyrovnal na 2-2. Poločas tedy remízový a nic nebylo ztraceno.

Do druhé půle jsme však vstoupili s tím, že Aliatel přejedeme. Nechápu, jak jsme na to přišli, NIKDY, nikdy se nám nic podobného nepodařilo, ale evidentně si to nikdo z nás neuvědomil. Okének v obraně přibývalo a brzy začaly přibývat i góly v naší síti. Nejprve soupeřův hráč s číslem pět "sportovně" oslavil vstřelený gól do prázdné branky po odrazu od břevna, poté přišel brejk dva na jednoho, který soupeř vyřešil ideálně. Prohrávali jsme tedy 4-2 a mračna, která se stahovala nad Vršovicemi, jakoby věstila, že tentokrát to bude bez bodíku... Zkoušeli jsme hru otevřít, nicméně jediným výsledkem byly další dvě střely v naší síti a celková prohra 6-2. Co se dělo po zápase, to bych raději ponechal bez komentáře, soupeř nemá prostor vyjádřit se, ale shrnul bych to asi oboustranně akceptovaným názorem, že jsme již hráli se sympatičtějším týmem. Podzimní odveta tak bude jistě zajímavá a rozhodně bude, krom bodů, o co hrát.

Shrnutí:

Takový bezkrevný výkon jsme tentokrát podali. Všichni, řekl bych. Kerby nás chybou před poločasem načal, ostatní se přidali a výsledkem je tak zasloužená porážka. Ano, Aliatel je lepší tým, mladší, rychlejší, dynamičtější, nicméně, i takové umíme a pevně doufám, že zase někdy budeme, porážet. Vybrali jsme si slabší chvilku, příčiny porážky objektivně probrali v Kozlovně a na příští týden budeme připraveni prostě LÍP! Ve čtvrtek od půl šesté nás čeká tým Gumídků, které jsme také ještě hrát neviděli a proto se i Vy přijďte podívat, jak náš zápas dopadne!

Statistiky:

Tomáš Jelínek    1x

Jaroslav Svoboda    1x

Radek Ondroušek    0+1