1. FC ZLOMKOTNÍK - Gumídci 8-2

11.11.2016 14:12

Dobrý podvečer! :)

Včera jsme se za atraktivního počasí (mlha, déšť, vítr, max. jeden stupeň nad nulou) sešli k předposlednímu klání letošní první ligy Žyla cupu... Před námi zrovna končil zápas Chemie a kluci opravdu nerespektovali naše křehká psyché a stejně jako minulý týden i tentokrát zvítězili a opustili tak poslední příčku tabulky, která v tu chvíli dočasně patřila nám... Ze sestavy tentokrát vypadl z neznámých důvodů Kubina a Radek O., který se ukázal býti menším magorem, než Kerby a zůstal s grogem a rýmičkou v peřinách.

Sestava:

Kerby - Kulda, Jelen, Radek M. - Ričrd, Vávris, Klímič, Jarin

Začalo se poměrně zhurta a tak se nám všem povedlo na nevlídné počasí rychle zapomenout a nevzpomněli jsme si až do závěrečného hvizdu. :) Začalo se i velmi netradičně. Během tří minut jsme měli tři, čtyři šance a všechny suverénně zahodili. Až když už jsme všichni mysleli, že nám opět není souzeno trhat sítě, vysvobodila nás ukázková kombinace Drobka s Jarinem. Jarda od půlky nabíhal na roh, ke kterému se skláněl Ríša. Tentokrát však neproběhla žádná haluz do rukou golmana, žádný lob a následný brejk, ale precizní příhra do běhu a Jarin uklidil za zkoprnělého golmana hostí.: 1-0. Co Vám budu vyprávět, byli jsme vývojem utkání lehce zaskočeni. Snad i proto jsme přidali na intenzitě a po chvilce i na gólovém přídělu. Nejprve Klímič oprášil svou dřevěnku, kterou se netrefil, co ho znám a síť opravdu málem roztrhal: 2-0. Chvíli po něm totéž předvedl z druhé strany Kulík, který se rozehrával k životnímu výkonu v zeleném dresu. Jeho přímý nárt by mohli na FTVS vyučovat. Pár vteřin po něm se před svým Kubou (kterému tímto děkujeme za povzbuzování) musel vytáhnout i Kerby a "naprosto nestranně" :) musím říct, že se jednalo o jeden z nejhezčích momentů zápasu. Na polovině soupeře tentokrát zcela nečekaně nenapřáhl k obávané oknolamce, ale po zemi našel u tyče stojícího Kuldu, který celé akci dodal šťávu a styl a patičkou uklidil do sítě! 4-0.Perfektní a krásné trefy nám dodaly klid a my se konečně dostali pod tlak :) To, co jsem však v následujících minutách viděl, byly nejhezčí a nejobětavější okamžiky ZKT v tomto ročníku. Richard na jedné straně zhatil na beku (kde se tam, proboha, zjevil??!?) soupeřův brejk 4 na 1, rozehrál na Vávrise, který našel Jelena a ten taktéž netradičně, tedy pravou, vsítil bůra. V tu chvíli hra z obou stran připomínala uragán. Útoky se valily tam a zpět, oba golmani měli, co dělat, ale naše obrana (a tentokrát myšleno všech 7 hráčů, kteří byli na hřišti) čarovala. Obětavě jsme padali do střel, vraceli se a já konečně jednou netušil, kdo kde hraje... Zkrátka, předváděli jsme, myslím, moderní futsal, jehož důsledkem byl další gól v soupeřově síti po spolupráci přihrávajícího Kerby a střílejícího Jeldy: 6-0!!!  Tolik poločas.
Po minutce odpočinku, při které jsme si hlavně sdělili to, co dobře víme, tedy, že i takhle rozehraný zápas umíme v pohodě ztratit, jsme se vrhli do druhé půle. Mé obavy se rozplynuly po pár minutkách kdy jsem viděl, že soupeř sice přitlačil, nemaje co ztratit, ale my jeho nápor ustojíme. Přesto se Gumídkům podařilo skórovat po jedné z mála nedůsledností v našich zadních řadách. Obratem dal ale našim řadám klid Vávris s Dvorcardem. První jmenovaný táhl další z mnoha útoků ten večer až k rohovému praporku, odkud, jak se nám již minulý týden osvědčilo, nastřelil před branku. No a protože před tou si již notnou chvíli budoval pozici Maličký, jistě si domyslíte, jak to dopadlo. Trefit Richardův třiceticentimetrový prsní dvorec zkrátka není problém, protože se nachází téměř všude. Po precizním ukázkovém zpracování dokázal ještě v pádu zakončit a areálem se rozneslo hromové: "NENE!!! Já dal gól!!!" 7-1. Pak jsme ještě nechali otevřené jedno okénko soupeři, který... Ale... Koho to zajímá :) Dal na 7-2. Na konečných 8-2 upravil Klímič po krásné spolupráci s Kuldou. Za zmínku pak ještě stojí žlutá karta a trochu divoké chování soupeřova kapitána, ale to zrovná já hodnotit nebudu a uvádím pouze pro uchování historických faktů.
Hodnocení:
Odehráli jsme, podle mého názoru, nejlepší zápas letošní sezony (ano, po všech těch prohrách to není velký kumšt, ale my se dokážeme radovat z maličkostí) a zápas měl vše, co z naší strany měl mít. Obrana se skvěle prolínala s útokem, soupeř měl problémy jak s tím, jak přes nás přejít, tak i se zachycením našich náběhů, kdy jsme se zničehonic velmi často objevovali v útoku ve třech až čtyřech. Měli jsme chuť, nasazení, bojovnost, srdce. Když mi dnes dopoledne zavolal kapitán týmu Twin Reality s informací, že by nám postoupili jejich místo v první lize pro příští rok, na okamžik jsem, v návalu ještě neutichlých emocí ze včerejšího večera, zapřemýšlel... Vzápětí jsem ale s díky odmítl, protože nám bude ve dvojce dobře... :) Absolutorium za včerejší zápas zaslouží Kulda, jenž byl, ač to nedělám rád a často, podle mého názoru nejlepším mužem zápasu a jak sám řekl, bilancí 2+2 zdvojnásobil svou bilanci za letošní rok :) Skvělé je, že ostatní mu zdatně sekundovali a celkově nám zápas prostě sedl. Měli byste vidět Klímičovi rozzářené oči, když mi po zápase sděloval: "Kerbo, já konečně našel svůj post! Ofenzivní obránce!" Honzíku, za celý tým Ti k tomuto zjištění, v ani ne čtyřiceti letech, gratuluji a doufám, že Ti bude něco platné. :)

Poslední zápas hrajeme 17/11/2016 v 17:30 a naším soupeřem bude Chemie. Že bude mít zápas mimořádný náboj, o tom nemůže být sporu, jde přece o titul nejhoršího týmu první ligy Žyla cupu 2016 a já věřím, že se do roztrhání těl popereme o třetí korálek na našem vítězném náhrdelníku! Přijďte fandit, koupíme Vám pivo!!! :)

Statistiky:

Jelen     2+1

Vávris    0+2

Kulda    2+2

Ričrd     1+1

Klímič   2+0

Jarin      1+0

Kerby    0+2